Zhubněte - změna je život!

Domácí zmrzlina

30. července 2008 v 10:45 | www.blesk.cz |  Recepty

Meruňkový sorbet

Potřebujete:
800 gzralých meruněk
100 ml čerstvé pomerančové šťávy
cukr podle chuti
špetku soli
1 tvrdší meruňka na dozdobení
lístky máty na zdobení
Postup:
Meruňky omyjte, osušte a vypeckujte. Nakrájejte je na plátky, vyrovnejte na podnos nebo na plech a nechte zmrznout. Zmrzlé meruňky rozmixujte v mixéru spolu s pomerančovým džusem. Pokud nemáte dostatečně výkonný mixér, nechte meruňky mírně rozmrazit. Podle chuti směs oslaďte a přidejte špetku soli. Sorbet ještě jednou promíchejte a ihned podávejte ozdobený lístky čerstvé máty.

Malinovo-jogurtová zmrzlina

Potřebujete:
350 g čerstvých malin
60 g cukru moučky
300 ml malinového jogurtu
100 ml bílého jogurtu
hrst čerstvého ovoce na ozdobu
lístky máty
Postupujte následovně:
Maliny rozmixujte a prolisujte, abyste získala hladkou šťávu bez peciček. Šťávu smíchejte s cukrem, s malinovým a s bílým jogurtem. Směs vlijte do výrobníku na zmrzlinu a nechte alespoň dvě hodiny mrazit. Pak zmrzlinu vyklopte do mísy a metlou vyšlehejte, aby se rozbily ledové krystalky. Směs vraťte do původní nádoby a dejte alespoň na 2 hodiny zpět do mrazáku. Krátce před podáváním zmrzlinu nechte trochu "povolit". Podávejte ji ozdobenou lístky čerstvé máty.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 becherovka becherovka | Web | 31. července 2008 v 9:52 | Reagovat

já se moc neorientuju v tom co sou bílkoviny, sacharidy a tak:D

2 becherovka becherovka | Web | 31. července 2008 v 10:05 | Reagovat

pokusím se to trochu vylepšit:) ale já moc dopoledne nemám hlad:/

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama